МОДНА КЪЩА
Вижте всички статии

От куклените рокли до ADORA – история за вдъхновението и радостта да бъдеш жена

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Едно малко момиченце няма търпение да седне на шевната машина на баба и да прокара първите прави тегели на куклената рокля.

Веднага щом успява да достигне педалите, мечтата му е осъществена.

Така започва историята на модна къща TANI Fashion, написана от журналистката Нели Костадинова от сп. “Български дипломатически преглед”. А когато оставиш искрената детска мечта да те поведе по пътя, то успехът и радостта от живота винаги идват. Днес ще ви разкажем тази история от свое име – от името на модна къща ADORA, достоен наследник на TANI Fashion и сбъднатата мечта на онова малко момиченце на име Таня Методиева. На компанията, чиято мисия и до днес, вече над 27 години, е да прави жените красиви, щастливи и уникални и да ги кара да се чувстват прекрасни на всяка възраст.

 

 

Пътят на мечтата

Както често се случва в живота, та дори и в приказките, постигането на една мечта не става нито бързо, нито безпрепятствено. Така и мечтата на Таня Методиева трябва да премине през много изпитания, преди да се осъществи. Ветровете отначало отнасят Таня в друга посока – строителен техникум, машинно инженерство, работа свързана със съвсем друга област – образованието. На сърцето си обаче никой не може да противостои. А сърцето на Таня Методиева я тегли към създаването на изкуство, изкуството на дрехата, изкуството на фантазията да обличаш хората красиво, елегантно и по своему неповторимо.

 

 

Една булчинска рокля и още много след нея

Първият сериозен опит на Таня с модата е със собствената булчинска рокля.

Младата жена знае какво иска, търси специални материали и успява да създаде абсолютно оригинален модел, който нито един булчински салон не би могъл да и предложи. Започва да шие първо на себе си. Привлича одобрителните погледи на околните и първите заявки за шев по поръчка не закъсняват.

 

„Няма да забравя първата дреха, която уших за клиент – сако. Най – сложното изделие. Но не се посрамих!” – спомня си сега с усмивка Таня. Клиентите и толкова се увеличават, че тя смело решава – напуска работа и превръща хобито си в професия.

 

А когато един перфекционист като нея реши категорично да се заеме с нещо, нещата винаги стават сериозни. Така и работата се увеличава, а Таня започва да наема шивачки и да разраства бизнеса си. Днес за ADORA работят около 40 души.

 

          

От Архива на ТАНИ

          

От Архива на ТАНИ

          

От Архива на ТАНИ

          

От Архива на ТАНИ

          

От Архива на ТАНИ

          

От Архива на ТАНИ

 

 

Защо клиентките обожават TANI и ADORA?

 

Когато нещо е направено с любов и положителна емоция, тази радост със сигурност се връща. Така и любовта и страстта, с която Таня създава облеклата си, се връща под формата на хиляди дамски усмивки и благодарности. А нещата, чрез които караме клиентките да се усмихват и да се чувстват прекрасни, съвсем не са търговска тайна, защото ги споделят самите клиентки. И ще ви ги споделим и ние.

Шоурумът на Модната Къща

Най-често ни благодарят за високото качество на облеклата и големия избор на стилове. Истина е, че в колекциите ни има спортно-елегантни, делови, официални – дрехи за всеки ден и за всеки случай. От полата, роклята, блузата и панталона, през костюма и палтото, та дори до официалната рокля.  Също така получаваме много подкрепа и усмивки от клиентки за широкия диапазон от размери, които изработваме. Нашите дрехи се предлагат в размери 40-56 българска номерация или 32-50 европейска номерация. А това ни превръща в любима марка на стотици дами с по-специална фигура, които също искат и заслужават да се чувстват прекрасни.

А когато имаш любовта на клиентите, не закъсняват и наградите. Сред тях са медали и грамоти за високо качество и новаторство от изложението „Изберете българското” в НДК. На почетно място сме поставили и благодарственото писмо от Президента на Република България, и не на последно място  - наградата „Златната игла” на Академията за мода.

     

 

 

Как TANI стана ADORA?

Когато няма какво да подобриш в един продукт, му сменяш името. Така гласеше една телевизионна реклама преди няколко години. Разбира се, ние казваме това в кръга на шегата. Но може би има и доза истина и тя е, че искахме да променим името, за да променим с него и посланието, което отправяме чрез нашите дрехи към всички прекрасни дами, настоящи и бъдещи клиентки.

Името TANI логично през годините се асоциираше именно с името на Таня Методиева. И може би точно заради това мнозина го произнасяха грешно, с ударение на първата сричка. Но когато си имаш работа с перфекционист, който държи на всеки детайл, включително на ударението, дори подобна, дребна на вид грешка, може да се превърне в повод за сериозно действие.

Истината е, че със смяната на името искахме да изпратим послание. Да покажем още по-открито, че нашата мисия не е ориентирана около името на един човек, а около радостта и увереността на хиляди, дори милиони български дами. Защото мисията на Таня Методиева и ADORA е да прави жените щастливи, красиви и уникални! Да показва, че една жена може и трябва да се чувства прекрасна на всяка възраст! Затова и слоганът ни е Be ADORAble!. И не спираме да го повтаряме, защото вярваме, че всяка жена е ADORAble, та дори самата тя да не го чувства понякога.

Една от целите на ADORA за бъдещето е и да провокира и стимулира дамите да са по-смели, по-уверени, по-активни. Да не се страхуват от предизвикателствата, да ги приемат с усмивка и да не се плашат от промени и експерименти. Затова и в нашите колекции понякога ще откриете по-смели модели, по-младежки, по-цветни. С тях ние ви предизвикваме да бъдете себе си, да изразите вътрешната си сила, да мечтаете!

Защото съвременната жена вече не е онази дама, която са били нашите майки и баби. Отминаха годините, когато жената е трябвало да доказва, че е достойна да работи наравно с мъжа и се е налагало да носи костюми, наподобяващи мъжките. За щастие сега живеем в друго време и „ТЯ” може да си позволи да изглежда женствено, да излъчва премерен и деликатен сексапил дори в забързания делник.

 

 

Коя е Таня Методиева?

Има един човек, който може да отговори на този въпрос най-вдъхновяващо и искрено, и това е самата Таня Методиева. Ето и как се представя тя.

И така – аз съм Таня Методиева – собственик и главен дизайнер на Модна Къща АДОРА. В далечната 1993 година заедно с моя съпруг Методи Методиев стартирахме семейния бизнес и създадохме ТANI Fashion.

       

С Методи Методиев                                                                         С моето пораснало Семейство

Пред вас стои едно пораснало момиченце, което е сбъднало мечтата си и е превърнало хобито си в професия.

И накратко за мен извън работата – обичам морето не само защото съм от Бургас – та кой не обича морето! Обичам да плувам и даже съм била в отбора по плуване в студентските години. Обичам и планината, по-точно я обожавам! Толкова преродена се чувствам след планински преход . За щастие живеем точно до нея и можем да и се наслаждаваме на воля. Скиори сме със съпруга ми и бяхме и в отбора по ски към института ни – МЕИ Варна.

Винаги съм се занимавала с някакъв спорт – като дете тренирах спортна гимнастика, след това лека атлетика, после плуване, ски, тенис. Потанцувах и салса . Но последната ми страст са народните танци.

                 

Вече над десет години се занимавам с тях. Даже съм участвала в предаването „Надиграй ме“ по БНТ2 3-ти сезон юни 2012г. на Финал.

Винаги съм била състезателна личност, обичам да имам цели,предизвикателства и конкуренти!

Всъщност, ако човек няма конкуренция, няма и да търси усъвършенстването си!

Обожаааавам и да пея, въпреки че това изобщо не е моята сила, но много се забавлявам и разтоварвам. Пък и който пее, зло не мисли!

Мисля, че Магичната ми Сила е изключителната ми упоритост, креативност и перфекционизъм!

Моята Мисия е да доказвам,че жените могат да изглеждат Прекрасни на всяка възраст!

А Мисията на Модна Къща АДОРА е да прави жените щастливи, красиви и уникални!

Be ADORAble!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари